Twente wordt kartrekker in kledingrecycling

RTVOost: Twente wordt kartrekker in kledingrecycling

RTV Oost maakte een reportage over textielrecycling in de regio. In de reportage legt Bas Assink (Twente Milieu), terwijl op de achtergrond bij Regionaal Textielsorteercentrum Twente druk wordt gesorteerd, uit hoe belangrijk het is dat alle textiel gescheiden wordt ingezameld. Momenteel belandt nog teveel textiel bij het restafval. Theresia Grevinga (Saxion) vult aan; “Mensen hebben niet altijd door hoeveel ze al in hun kledingkast hebben hangen”. Ze roept consumenten op om beter na te denken voor ze iets nieuws kopen. 

Recycling kan een oplossing zijn voor de hoogwaardige verwerking van textielafval. Zowel chemische recycling (SaXcell) als mechanische recycling (Frankenhuis) wordt toegelicht door Gerrit Bouwhuis. 

Er zijn nog flink wat stappen te maken op weg naar een volledig circulaire textielindustrie. Gelukkig zetten we met TexPlus in het programma Circulair Textiel Twente al een heleboel stappen in de goede richting!