SaXcell pilot plant geopend

SaXcell opent proeffabriek in Goor

Op 24 november was het zover; na maanden van plannen en voorbereiden werd, 5 jaar na de oprichting van SaXcell, hun proeffabriek in Goor geopend. In verband met de maatregelen rond het Coronavirus werd de opening in bescheiden kring gevierd; alleen de aandeelhouders en de eigenaar van het pand waren bij de opening aanwezig.

De opening van de proeffabriek is een mijlpaal in het bestaan van SaXcell en is ook van groot belang van het TexPlus programma Circulair Textiel Twente. De proeffabriek is mede tot stand gekomen door middelen uit de Regio Deal Twente, en zal dan ook de komende jaren een belangrijke rol spelen in de doorontwikkeling van 100% gerecyclede cellulosevezels uit katoenafval. Het doel is om ca 100 kg vezels per dag te produceren in de proeffabriek.

Bekijk hieronder een video die tijdens de opening werd gemaakt:

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van SaXcell.