Opening Circulair Textiel Lab Saxion

Opening Circulair Textiel Lab Saxion op 3 februari; wees welkom!

De textielindustrie circulair maken is een voor Nederland (en Europa) cruciaal doel in de energietransitie. Stichting TexPlus, bestaande uit 6 regionale innovatieve ketenpartijen, wil dit doel bereiken door samen te werken in het programma “Circulair Textiel Twente“, mede mogelijk gemaakt door de Regio Deal Twente. Zo kan worden aangetoond dat gebruikt textiel geen afval is maar een waardevolle grondstof, indien op een goede manier gesorteerd en bewerkt.

Het Circulair Textiel Lab van Saxion

De textielgeschiedenis van de regio en de hoge kwaliteit van het textielonderwijs bij Saxion maken de hogeschool de ideale plek om het Circulair Textiel Lab te openen, dat toegankelijk is voor partners, studenten, onderzoekers en bedrijven die deze ambities delen.

In 2020 zijn, mede mogelijk gemaakt door middelen uit de Regio Deal Twente, diverse machines en instrumenten aangeschaft die ons helpen in het op pilotschaal realiseren van innovaties om het circulaire textiel van de toekomst te ontwikkelen. De ketenpartners van TexPlus hebben de eerste proeven al uitgevoerd samen met studenten, docenten en onderzoekers van Saxion. We nodigen je graag uit om op woensdag 3 februari 2021 om 12:00 uur de feestelijke opening van het lab bij te wonen en alvast online een kijkje te nemen bij de faciliteiten. We hadden je graag in Enschede uitgenodigd, maar gezien de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus houden we het bij een minstens net zo leuke digitale bijeenkomst.

Aanmelden en programma

Op woensdag 3 februari aanstaande zal het Circulair Textiel Lab digitaal geopend worden door Gedeputeerde van Provincie Overijssel Eddy van Hijum, een vertegenwoordiger van Gemeente Enschede en Anka Mulder, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Saxion. Er zal een korte virtuele rondleiding door het lab worden gegeven. Tevens stellen alle partners van TexPlus zich voor. Uiteraard is er ook mogelijkheid tot het stellen van vragen via de “chat”.

De bijeenkomst duurt van 12:00 – 13:00 uur en is gratis bij te wonen. We verzoeken je om je aan te melden via deze link. Je ontvangt dan van ons verdere informatie over het bijwonen van de opening.